Recepten

 

Thaise rundvleesschotel in oestersaus

Ingrediënten voor 4 personen

500 gr. runderbiefstuk (gewicht afhankelijk van het aantal gangen)
2 eetl. sojasaus
1 eetl. maïzena
1 stuks rode chilipeper
½ theelepel kardemom
100 gr. peulen
100 gr. haricots verts
100 gr. oesterzwammen
50 gr. lente-ui
scheutje maïsolie of zonnebloemolie
2 teentjes gehakte knoflook
1 eetl. gehakte verse gember
2 eetl. oestersaus
1 theel. suiker
2 takjes verse koriander
zout/peper

Noedels of Pandan rijst.

Bereiden

Snijd het vlees in dunne plakken. Snijd de chilipeper over de lengte doormidden en verwijder het zaad en daarna in fijne reepjes. Doe de chilipeper samen met de soja, de maïzena en de kardemom in een mengkom. Roer het goed door elkaar en meng het vlees erdoor. Marineer het vlees 1 tot 2 uur.

Maak ondertussen de verschillende groenten schoon en blancheer de peulen en haricots verts heel kort in kokend water. Spoel de groenten na het koken direct goed koud om doorgaren en verkleuren te voorkomen. Snijd grote oesterzwammen iets kleiner. Snijd de lente-ui in stukken van ca. 4 cm.

Serveren

Laat een wokpan of koekenpan zeer heet worden. Doe er een scheutje olie in en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak dit kort om de smaak los te maken. Voeg nu het vlees toe en roerbak dit 1 tot 2 minuten mee.
Schep het vlees uit de pan. Voeg nogmaals een beetje olie toe en roerbak nu de verschillende groenten en de oesterzwammen enkele minuten. Voeg de oestersaus, de suiker en een beetje gehakte koriander toe. Schep het vlees erdoor, meng het goed en serveer het direct anders wordt het rundvlees te gaar.

Serveer bij dit gerecht noedels of Pandan rijst.